Καραβιδοσαλάτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. καραβίδες βρασμένες (λίγο) με αρωματικό μπουκέτο και λίγο λευκό κρασί
1 βολβό μάραθου
1 κατσαρή σαλάτα ή κατσαρό αντίδι
1 μάτσο ρόκα
λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό 1/2 λεμονιού
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
αλατοπίπερο (λευκό και πράσινο πιπέρι)

Εκτέλεση
Αφού βράσουν οι καραβίδες, τις καθαρίζετε και τις κρατάτε χλιαρές. Στο ζουμί τους θα βράσετε το μάραθο σε μπαστουνάκια (να κρατάει). Τα κεφάλια και το οστρακόδερμο τους θα τα τσιγαρίσετε με λίγο λάδι και το σκόρδο και θα σβήσετε, αφού αλατοπιπερώστε πρώτα με το κονιάκ και μετά με το κρασί. Κοπανιστέ λίγο με ένα ματσάτι. Σπάστε τα στον πολτοποιητή και σουρώστε προσεκτικά. Τον σουρωμένο πολτό χτυπήστε τον με λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο. Κόψτε τα σαλατικά με το χέρι. αναμίξτε με το σχινόπρασο και τον κρυωμένο μάραθο. βάλτε την ψίχα καραβίδας από πάνω και περιχύστε με τη σάλτσα, που πρέπει να είναι κρύα (θερμοκρασία δωματίου).

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr