Γαρίδες κρεολής Λουϊζιάνας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τεμάχια
1/2 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1 κονσέρβα ντοματάκια των 400 γρ.
1 κονσέρβα ή βαζάκι σάλτσα ντομάτας των 200 γρ.
1 κουταλιά Γούστερ σος
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
λίγη σος καυτερού πιπεριού
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

Εκτέλεση
  
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τη Γούστερ σος, τη σκόνη τσίλι και τη σος κόκκινου πιπεριού. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr