Ρεβανί Βέροιας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
700 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1 αυγό
280 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
220 γρ. αλεύρι
βανίλια
100 γρ. νερό
μισή κουταλιά γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:
900 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
λίγη γλυκόζη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι για να μη σβολιάσουν. Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι με το αλεύρι που τα έχουμε αναμίξει και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Μετά τις 2 ώρες σε 1 ποτήρι βάζουμε τα 100 γρ. νερό και το μισό κουταλάκι σόδα και τα ανακατεύουμε να λιώσει η σόδα. Έπειτα το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα και αναμειγνύουμε σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και όταν η πυκνότητα του σιροπιού φτάσει τα 25 γράδα, είναι έτοιμο.

Όταν βγάλουμε καυτό το ρεβανί από το φούρνο, ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr