Ρυζοσαλάτα ιδανική για μπουφέ 9 ψήφοι

Από ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ζ.
Ρυζοσαλάτα ιδανική για μπουφέ
Πρόκειται για μια συνταγή που την σερβίρω ως σαλάτα αλλά αποτελεί άνετα και κύριο πιάτο. Ιδανική για μπουφέ... όλοι μου ζητούν την συνταγή. Ουσιαστικά κάπου την είχα βρει παλιά αλλά δεν θυμάμαι που... δοκιμάστε την!
 
 

Υλικά (3-4 μερίδες)

2 φλ. ρύζι parboiled
1/2 σακουλάκι κατεψυγμένα λαχανικά [ανάμικτα]
2 κονσέρβες τόνο (σε λάδι ή νερό)
1 μικρό βάζο μαγιονέζα
Διακόσμηση: κάπαρη, αβγό, κάπαρη, ντοματίνια ή ό,τι άλλο θέλετε

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και βράζουμε με 4 φλυτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Στο μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τα λαχανικά.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό (εγώ προτιμώ τόνο λαδιού γιατί δίνει πιο ωραία γεύση).
Μόλις βράσει το ρύζι και τα λαχανικά, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ανακατεύουμε με τον τόνο. Τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ και καλύπτουμε με ένα πλούσιο στρώμα μαγιονέζας. Από πάνω διακοσμούμε με φέτες αβγού ή ντοματίνια ή κάπαρη ή φυλλαράκια μαϊντανό ή ό,τι άλλο βάλει η φαντασία μας.

Σημείωση: Αντί για τόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή άλλο περίσσευμα σχετικού φαγητού.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες