Σαλάτα προβενσαλ με ζυμαρικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
175 γρ. ριγκατόνι ή πένες
4 κουταλιές μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
χυμός από μισό λεμόνι
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
200 γρ. τόνος κονσέρβα σε αλατόνερο, στραγγισμένος και κομματιασμένος
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα¨και πλυμένα
1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με λίγη από τη μαγιονέζα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές και τα κομμάτια του τόνου, τέλος, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγιονέζα και σερβίρουμε τη σαλάτα πάνω στο μαρούλι, προσθέτοντας από πάνω την τα φιλέτα αντσούγας.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr