Σάλτσα ντομάτας με ζαμπόν και βότκα 2 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Σάλτσα ντομάτας με ζαμπόν και βότκα
 
 

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
250 γρ. βρασμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο (ή προσούτο)
1/2 φλιτζ. βότκα
1 φλιτζ. λιωμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζ. πλήρης κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
3 τιναξιές ταμπάσκο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά. Προ-σθέτουμε το ζαμπόν, τις ντομάτες και τη βότκα και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλ-τσα να μειωθεί κατά το ένα τέταρτο, για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αργά την κρέμα και το ταμπάσκο. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευθούν καλά και να ζεσταθούν. Τα σερβίρουμε πάνω σε καυτό ζυμαρικό (κατά προτίμηση πένες.)
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες