Σάλτσα πέστο σικελική (pesto alla siciliana)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
50 γρ. κουκουνάρια
3 μικρά κεφάλια σκόρδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ζεματισμένες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τεμαχισμένες
1 ματσάκι βασιλικός
1 ματσάκι μαϊντανός
τα φύλλα από 1 μίσχο σέλερι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Τρίβουμε τα κουκουνάρια και το σκόρδο σε ένα γουδί μαζί με τις ντομάτες, προσθέτουμε τρίβοντας τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το τρίψιμο μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, βάζουμε αρκετό λάδι στο μίγμα ώστε να γίνει μια λεπτή σάλτσα, που την σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικό ή με βραστά ή ψητά κρέατα. Μια μικρή ποσότητα φτάνει. Φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο μέσα σε ένα βάζο.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr