Σάλσα βέρντε (πράσινη σάλτσα)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή χούφτα κάπαρη
1 μικρή χούφτα αγγουράκια τουρσί σε γλυκό ξύδι
6 φιλέτα αντσούγας
2 μεγάλα μάτσα μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
1 μάτσο φρέσκος βασιλικός, μόνο τα φύλλα
1 μάτσο φρέσκια μέντα, μόνο τα φύλλα
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τις αντσούγες και τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ξύδι, και μετά προσθέτουμε βαθμιαία ανακατεύοντας το ελαιόλαδο μέχρι να πετύχουμε τη σωστή υφή. Εξισορροπούμε τις γεύσεις με το πιπέρι, με λίγο αλάτι και ίσως λίγο ξύδι ακόμη.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr