Σοκολατάκια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
400-500 γρ. κουβερτούρα
50-100 γρ. ξηρούς καρπούς
προαιρετικά και αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
1. κάνετε μπεν-μαρι την κουβερτούρα (δηλαδή την λιώνετε σε ένα σκεύος που επιπλέει σε ζεστό νερό που βρίσκεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος που είναι πάνω σε ένα "μάτι")
2. Βουτάτε τους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένο φρούτο (αμύγδαλα, καρύδια, βερίκοκα, ανανά, δαμάσκηνα κλπ) μέσα με ένα μεγάλο κουτάλι
3. Τα "πετάτε" απαλά μαζί με τη σοκολάτα πάνω σε μία επιφάνεια που έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο για να μη λερώνετε άλλα σκεύη
4. Τα αφήνετε να κρυώσουν κι είναι έτοιμα τα σοκολατάκια σας!

Προαιρετικά μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο αν κάνει ζέστη.

Σημ: Μπορείτε σε κάποια αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνα, να τα ανοίξετε και να τους βάλετε μέσα καρύδια ή αμύγδαλα.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr