Σολομός με πράσα στη λαδόκολλα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
50 γραμμάρια αλατισμένο βουτύρου
2 πράσα
4 φιλέτα σολομού
8 κουταλιές σούπας ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
μερικά κλαδάκια φρέσκο άνηθο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τέσσερα τετράγωνα των 40 επί 40 εκατοστών λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο λειωμένο βούτυρο. Κόβουμε τα πράσα σε μέγεθος σπίρτου και τα σοτάρουμε στο βούτυρο για 6 έως 8 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε τα πράσα στις τέσσερις λαδόκολλες και τοποθετούμε ένα φιλέτο σολομού σε κάθε μία πάνω από τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από 2 κουταλιές της σούπας κρασί, 1 κουταλιά της σούπας ζωμό κοτόπουλο και τα υπόλοιπα πράσα σε κάθε λαδόκολλα. Ψιλοκόβουμε και διασκορπίζουμε τον άνηθο και την κάππαρη. Πιάνουμε τις άκρες κάθε λαδόκολλας, τις τυλίγουμε και φτιάχνουμε τέσσερα δέματα.

Τοποθετούμε τα δέματα σε ένα ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr