Σομ ταμ (σαλάτα από πράσινη παπάγια)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 πράσινη παπάγια, αρκετά σκληρή
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 καυτερό τσίλι (Αν σας αρέσει τα πικάντικα, βάζετε τα περισσότερα)
1 καρότο, τριμμένο
1 κ. σ. ζάχαρη από φοίνικα
2 κ. σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
60 γρ. χυμό από 1-2 λάιμ
120 γρ. φασολάκια σε κομμάτια του 3 εκ.
3 κ. σ. ψημένα φιστίκια αράπικα
4 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζετε την παπάγια και την ξεπλένετε με άφθονο νερό. Αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε λεπτές λωρίδες (η την τρίβετε στον τρίφτη). Την αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα γουδί χτυπάτε το σκόρδο, το τσίλι και τα φασολάκια. Προσθέστε την παπάγια και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε απαλά με ένα γουδοχέρι κι ένα κουτάλι.
3. Τέλος, προσθέστε τα φιστίκια και τα ντοματίνια. Ανακατέψτε ελαφρά. Σερβίρεται κρύο και συνοδεύεται από κολλώδες ρύζι (Sticky Rice).

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr