Σούπα γκασπάτσο με πατζάρια και γαρίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 συσκευασία (250γρ) μαγειρεμένα πατζάρια
1 μεγάλο αγγούρι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε κομμάτια
750γρ ώριμες ντομάτες κομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
350γρ μεγάλες βρασμένες γαρίδες
Λίγα κρουτόν για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα πατζάρια, το αγγούρι, τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, 1 κουταλιά αλάτι, και τον βασιλικό στο μίξερ και τα πολτοποιούμε. Αλατίζουμε και ψύχουμε το μίγμα τουλάχιστον για 1 ώρα και μέχρι 1 ημέρα.

2. Μοιράζουμε την κρύα σούπα σε μπολ σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με λάδι και τοποθετούμε τις γαρίδες και λίγα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε προσθέτοντας μερικά κρουτόν.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr