Σούπα γκούλας (gulaschsuppe)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 κιλό κρέας (χοιρινό και μοσχάρι) κομμένο σε κύβους
150 γρ μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
200 γρ. λάδι
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 λίτρα ζωμό κρέατος
250 γρ. πατάτες κομμένες σε ισομετρικά κομμάτια
250 γρ. καρότα
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σικ κομμένες μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι
125 ml κρεμά γάλακτος 35% (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας ξαφρίζοντας το κι από το ζωμό του κρατάμε 3 λίτρα. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει ρίχνουμε το κρέας, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το πιπέρι καγιέν. Τα σοτάρουμε όλα για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τη ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας και μετά ρίχνουμε το νερό, την πάπρικα, τις δάφνες και το αλάτι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει. Έπειτα αν θέλουμε περιχύνουμε με την κρεμά γάλακτος (είναι πολύ πιο ωραίο με την κρεμά Γάλακτος).

Πολλές παραλλαγές του γκούλας υπάρχουν. Αλλά το αυθεντικό της Ουγγαρίας είναι σούπα όπως το δίνω με μπόλικη ντομάτα και πάπρικα και δεν έχει σχέση με το δικό μας κοκκινιστό. Πολλοί το μπερδεύουν.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr