Σούπα κουνουπιδιού με κουρκουμά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μεσαίο κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι σκόμη κουρκουμά
1 κουταλάκι κύμινο
μισό κουταλάκι αλάτι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
2 κούπες φυτική κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.

Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και στο μέσο τα ανακατεύουμε.

Μετά τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό, 1,5 κούπες κρέμα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Τα αφαιρούμε από την εστία και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ ή με ένα ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε τη σούπα με κουνουπίδι και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγη επιπλέον κρέμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr