Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα καρμπονάρα (spaghetti con gamberi e uova) 1 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα καρμπονάρα (spaghetti con gamberi e uova)
 
 

Υλικά (4-5)

320 γρ. σπαγέτι
300 γρ. γαρίδες ξεφλουδιδμένες και καθαρισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
φλούδα 1 λεμονιού (μόνο το κίτρινο) κομμένη σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
3. 6 λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το μίγμα μυρωδικών για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάζουμε αλατοπίπερο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
4. Το ζυμαρικό τώρα έχει γίνει, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας μαζί τα αυγά στο μίγμα της γαρίδας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας δυνατά για ½ λεπτό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και σερβίρουμε με ένα ξηρό λευκό κρασί.

5 αστέρια από 1 επισκέπτες