Τάρτα με ρικότα και ντομάτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 φλιτζάνια κομμάτια φρέσκου ​​ψωμιού
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί ricotta
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
Αλατοπίπερο
750 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια ψωμιού, τα πιέζουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη ρικότα με την παρμεζάνα, τα αυγά και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ψωμί.

Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας στην κορυφή και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μέχρι οι ντομάτες να ξεραθούν, 35 έως 45 λεπτά.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr