ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 ολόκληρη γαλοπούλα , χωρίς το λαιμό και τα εντόσθια
2 φλιτζάνια αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο , λιωμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 καρότα , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 κλωναράκια σέλερυ , ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Τρίψτε τη γαλοπούλα μέσα και έξω με το αλάτι . Τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να έχει περιθώριο, και γεμίστε τη με κρύο νερό . Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε τη γαλοπούλα να μουλιάσει στο μείγμα με το αλάτι και το νερό για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C . Ξεπλύνετε καλά τη γαλοπούλα.
Αλείψτε τη γαλοπούλα με το μισό από το λιωμένο βούτυρο . Τοποθετήστε την πλευρά του στήθους προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψί . Γεμίστε την γαλοπούλα με το 1 κρεμμύδι , 2 καρότα , 1 κλωναράκι το σέλερυ , 1 κλαδάκι θυμάρι και το φύλλο δάφνης . Βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά και θυμάρι γύρω από το κάτω μέρος στο ταψί και ρίξτε το λευκό κρασί ώστε να καλυφθούν.
Ψήστε το φαγητό ξεσκέσπαστο για 3 1/2 έως 4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο. Προσεκτικά γυρίστε την πλευρά του στήθους της γαλοπούλας, και αλείψτε τη με το υπόλοιπο βούτυρο . Αφήστε τη να σταθεί περίπου 30 λεπτά πριν τη κόψετε .

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr