Τσάτνεϊ μήλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
250 γρ. πιπεριά λεπτοκομμένη
μισή κούπα καστανή ζάχαρη
μισή κούπα λευκό ξύδι
2 κ. γ. ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
μισή κούπα λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισή κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ στον τρίφτη
½ κ. γλ. πιπέρι καυτερό κόκκινο (καγιέν)
2 σκελίδες σκόρδο  πολτοποιημένες
λίγο γαρίφαλο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα.
Αρχικά αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν και μετά χαμηλώνουμε στο σιγανό τη φωτιά μας και αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα μισάωρο. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα αρκετές φορές για να μη μας κολλήσει το μείγμα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε, εγώ τα προτιμώ να είναι κομμάτια.
Φυλάμε την καυτερή μαρμελάδα στο ψυγείο.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr