Βάση για τάρτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 φλ.,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ. γ. αλάτι
1/3 φλ. λάδι
1/2 λίτρο πολύ παγωμένο άπαχο γάλα (και 1 κουταλάκι επιπλέον)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το γάλα χωρίς να τα ανακατέψουμε και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε με τη ζύμη 2 μπάλες. Βάζουμε κάθε μπάλα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Πιέζουμε ώστε να γίνει ένας παχύς επίπεδος δίσκος με διάμετρο 12,5 εκ. περίπου. Βάζουμε σε σακουλάκια, κλείνουμε και παγώνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε κάθε κύκλο πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε σε ταψί για τάρτα 22 εκ και χαρακώνουμε τις άκρες για να μη στραβώσουν στο ψήσιμο.
Αν ψήσετε την τάρτα άδεια τρυπάτε με πιρούνι. Αν ψήσετε μαζί με γέμιση δεν την τρυπάτε. Ψήνετε στους 230 βαθμούς 8-10 λεπτά ως ότου ροδοκοκκινίσει η ζύμη.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr