Βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. αγάλα
1 βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
300 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο.
Εκτέλεση
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και μετά ρίξτε το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και αφήστε την να κρυώσει. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε την σε μπεν μαρί. Προσθέστε το ηλιέλαιο ανακατέψτε και καλύψτε την βασιλόπιτα.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr