Βελουτέ Κολοκύθας με τζίντζερ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 4 εκ τριμμένο
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1/4 κουταλάκι μπούκοβο
1.200 γρ φρέσκια κίτρινη κολοκύθα
5 καρότα
1 κουτάλια φυστικοβούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μπούκοβο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και την κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και μετά το νερό, μέχρι να καλύψουμε όλα τα λαχανικά κατά 2 δάχτυλα.

Χαμηλώνουμε λίγο την εστία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις έχουν όλα μαλακώσει τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε την βελουτε σούπα κολοκύθας ζέστη.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr