Χριστουγεννιάτικο κρασί του Ανδρέα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
750 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό
300 γρ. νερό
130 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
2 μανταρίνια
1/4 κομμάτι λεμόνι
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
3 καρφάκια γαρύφαλλο
5 γρ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε το κρασί μια φορά και το ξαναπερνάμε από το σουρωτήρι βάζοντας ένα τουλπάνι. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια τσαγιού γαρνιρισμένο με μια φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι που στο κέντρο τους έχουμε μπήξει έναν αστεροειδή γλυκάνισο. Αν περισσέψει το κρατάμε σε μπουκάλι και όταν χρειαστεί να σερβίρουμε, το ξαναζεσταίνουμε.

Μπορούμε αντί για κόκκινο ξηρό κρασί να χρησιμοποιήσουμε μαυροδάφνη αλλά δεν θα βάλουμε ζάχαρη.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr