Κατηγορίες

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

  • Πως ξεχωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

    Περισσότερο από κάθε άλλη τροφή, για τα ψαρικά η φρεσκάδα έχει. τη μεγαλύτερη σημασία. Το καλό ψαράδικο μυρίζει φρέσκο θαλασσινό αεράκι - ούτε ιώδιο, ούτε αμμωνία, ούτε άλλη «ψαρομυρωδιά». Το θερμόμετρο στο ψυγείο...

  • Μπαχαρικά και μυρωδικά

    Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά είναι ξεραμένα μέρη διαφόρων φυτών που καλλιεργούνται για τις αρωματικές, οξείας οσμής και γεύσης και γενικά επιθυμητές ουσίες που παράγουν. Αποτελούνται από ριζώματα, βολβούς, φλοιούς δέντρων, μπουμπούκια, καρπούς, σπόρους και φύλλα...

  • Η σόγια και τα προϊόντα της

    Φασόλια σόγιας: Ο φαγώσιμος σπόρος του φυτού Glycine soja προέρχεται πιθανώς από ένα άγριο φυτό της Ανατολικής Ασίας, ίσως από την Κεντρική Κίνα. Στην Κίνα χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια ως τροφή και φάρμακο. Είναι η πιο θρεπτική και ευκολοχώνευτη τροφή...

  • Η ιστορία των μακαρονιών

    Από τα αρχεία ιταλικών μουσείων προκύπτει ότι τα μακαρόνια ήταν συνηθισμένη τροφή στη Ρώμη του 13ου αιώνα, είναι όμως μάλλον βέβαιο ότι ήταν γνωστά από πολύ πιο πριν. Αναφέρεται ότι ο Μάρκο Πόλο...

  • Φαντασία και διάθεση να υπάρχει

    Αναμφίβολα η φαντασία και η διάθεση, συνδυαζόμενες με την κατάλληλη εμπειρία, μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία γευσιγνωστικών αριστουργημάτων, σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η γευστική απόλαυση δεν πρέπει να...

Πρώτη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια