Κατηγορίες

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Το μέλος έχει στείλει 54 συνταγές




Επόμενη Σελίδα

  • Σπιτικοί κουραμπιέδες με λίγες θερμίδες  
    Μια σπιτική συνταγή για εύκολους, νηστίσιμους κουραμπιέδες χωρίς αυγά!
  • Σπιτικά μελομακάρονα  
    Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα!
  • Φιλέτο με σάλτσα από κονιάκ και μουστάρδα  
    Ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει γευστικά και οπτικά τους καλεσμένους σας!
  • Χοιρινό ρολό με πατάτες και μουστάρδα  
  • Τηγανητό χοιρινό με φρέσκα κρεμμυδάκια  
    Στην εύκολη και γρήγορη αυτή συνταγή μαρινάρουμε το χοιρινό στο ρυζόκρασο και το σοτάρουμε.
  • Ριγκατόνι με ρικότα και ντομάτα  
    Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά που συνοδεύεται με καλό κόκκινο κρασί!
  • Γρήγορες νηστίσιμες νοστιμιές  
    Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο φαγητό σε χρόνο μηδέν!
  • Γαρίδες με γάλα καρύδας  
    Μια απλή σος από γάλα καρύδας, ρυζόξυδο και μέλι δίνει φοβερή γεύση στο πιάτο αυτό από ψιλοτηγανισμένες γαρίδες.
  • Κοχύλια με ρικότα και αμύγδαλο  
  • Γρήγορη τονοσαλάτα  
    Μια γρήγορη και νόστιμη σαλάτα!
  • Μους σύκο  
    Εκλεπτυσμένη γεύση σε... ημιφθινοπωρινή εκδοχή
  • Λιγκουίνια με τυρί και πιπέρι  
    Μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!
  • Μενταγιόν γαλοπούλας με κρούστα από αμύγδαλα  
    Τα μενταγιόν κόβονται από στήθος ως λεπτές φέτες, όχι πάνω από 8-10 χιλ. πάχος, αλλιώς τα πιέζουμε με τις παλάμες μας για να λεπτύνουν. Προσοχή, αν είναι παχύτερα, τα αμύγδαλα θα καούν πριν γίνει η γαλοπούλα.
  • Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο  
  • Γέμιση γαλοπούλας με λουκάνικο  
    Η νόστιμη αυτή γέμιση είναι γεμάτη με λουκάνικο, φασκόμηλο, θυμάρι, μήλα, ξηρά βατόμουρα, και ψωμί ολικής άλεσης.
  • Βίδες με τόνο και αντσούγες  
  • Μπακλαβάς με καρύδια  
  • Μακαρόνια με κιμά  
  • Σπαγγέτι Αλφρέντο με ρόκα και κρεμμύδι  
    Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λιβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.
  • Μακαρονάδα Αλφρέντο  
    Ο Alfredo ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη. Όπως όλοι οι μεγάλοι chef, είχε κι αυτός τους δικούς του τρόπους επίδειξης, όπως π.χ. να ανακατεύει τα μακαρόνια του με ένα ζευγάρι χρυσά πιρούνι και κουτάλι, που του είχαν χαρίσει οι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί της εποχής Mary Pickford και Douglas Fairbanks. Η μακαρονάδα αυτή είναι εξαιρετικά απλή, αλλά βασίζεται σε πρώτης τάξεως συστατικά και τρώγεται πάντα φρεσκοφτιαγμένη. Έτσι πρώτης ποιότητας πρέπει να είναι τόσο το βούτυρο, όσο και η φρέσκια κρέμα γάλακτος και το τυρί Παρμεζάνα, που το τρίβουμε πάντα ακριβώς την τελευταία στιγμή. Απορρίπτουμε επομένως κάθε ιδέα χρησιμοποίησης έτοιμου τριμμένου τυριού. Επίσης χρησιμοποιούμε ζυμαρικό της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Όσο για το είδος του, αυτό μάλλον δεν πρέπει να μας απασχολεί: Όλες οι μορφές και τα σχήματα ζυμαρικού, ξηρά ή φρέσκα, ταιριάζουν θαυμάσια με τη σάλτσα Alfredo. Τέλος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο στο πιάτο είναι πάντα καλοδεχούμενο. Για να παρασκευάσουμε μια ομοιόμορφη, πλούσια σάλτσα Alfredo πρέπει να έχουμε ετοιμάσει από πριν όλα τα συστατικά και μάλιστα στη σωστή θερμοκρασία και να τα έχουμε στη σωστή θέση: Στην τελευταία φάση της παρασκευής οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι γρήγορες και ακριβείς. Γενικά φροντίζουμε να τηρούμε τις ποσότητες, όπως δίνονται στη συνταγή που εφαρμόζουμε. Εναπόκειται όμως σε μας να τις αυξομειώσουμε, με σκοπό να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην προσωπική μας γεύση και το γούστο. Όπως φαίνεται από τα χρησιμοποιούμενα συστατικά η μακαρονάδα Alfredo παραείναι πλούσια σε λιπαρά, τόσο μάλιστα που έχει χαρακτηρισθεί ως "έμφραγμα σε πιάτο", και το σχετικό αστείο μας προτρέπει "να μην πούμε στον καρδιολόγο μας ότι θα φάμε Alfredo απόψε!" Φυσικά κανείς δεν μας υποχρεώνει να την τρώμε κάθε μέρα, και να την απολαμβάνουμε από καιρό σε καιρό δεν είναι και προς θάνατο. Εκτός βέβαια αν ο γιατρός μας την έχει απαγορεύσει εντελώς. Κατά την επικρατούσα τάση μια τόσο απλή και γευστική μακαρονάδα δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει ολόκληρη χιονοστιβάδα παραλλαγών, που όχι μόνο πρόσθεσαν συστατικά κάθε είδους, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια, καβούρια, και μύδια, και λαχανικά, όπως ντομάτες, μπρόκολο, ελιές, μανιτάρια, μπιζέλι, κρεμμύδι, σκόρδο, καρύδια, διάφορα τυριά και μίγματα τυριών, αβγά, μυρωδικά διάφορα και μπαχαρικά, αλλά και προσπάθησαν να την κάνουν ελαφρότερη. Η μακαρονάδα Alfredo είναι μια αληθινή πηγή έμπνευσης και πρόκληση για καινούργιες δημιουργίες, που δεν πρέπει να περνάει αναξιοποίητη για κάθε γνήσια ενδιαφερόμενο για καινούργιες, ωραίες γεύσεις. Εφαρμόστε τις ιδέες σας στις συνταγές που ακολουθούν. Δεν είναι παρά λίγες, σε σχέση με το πλήθος αυτών που κυκλοφορούν.

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια