Cupcakes ασπρόμαυρα 2 ψήφοι

Από ΕΛΕΝΗ Μ.
Cupcakes ασπρόμαυρα
Πανεύκολα και νοστιμότατα κεκάκια.
 
 

Υλικά

125 γρ. βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
110 γρ. γάλα φρέσκο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή σε ένα μπόλ με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά από λίγο το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια για cupcakes. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα. Απογεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με γλάσο της αρεσκείας μας.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες