Strudel (καλοκαιρινό) 1 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Strudel (καλοκαιρινό)
‘Ηδη έχω δώσει το αυθεντικό παραδοσιακό αυστριακό strudel (μηλόπιτα) tο οποίο τρώγεται πάντα αλλά είναι και χριστουγεννιάτικο γλυκό. Τώρα δίνω μια διαφορετική συνταγή που διαφέρει στη γέμιση διότι γίνεται με καλοκαιρινά φρούτα και λιγότερο βούτυρο, οπότε τρώγεται και κρύο.
 
 

Υλικά

Για το φύλλο έχω δώσει ήδη συνταγή. Ακριβώς την ίδια ποσότητα, απλά λιώνουμε και 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο για το άλειμμα.

Γέμιση:
500 γρ. βερίκοκα πλυμένα και χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4
500 γρ. ροδάκινα πλυμένα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 8
25-28 μπισκότα digestive, θρυμματισμένα.
400 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αχνή για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το φύλλο πολύ λεπτό όπως έχω αναφέρει και στην προηγουμένη συνταγή του αυθεντικού strudel και το αλείφουμε με βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση στην άκρη του φύλλου αφήνοντας κενές τις πλευρές. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις πλευρές του φύλλου για να μη χυθεί η γέμιση και το τυλίγουμε με τη γέμιση σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν δεν χωράει στο ταψί το τοποθετούμε σε σχήμα S.
Αλείφουμε με βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα έως ότου ροδίσει. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες