Άλειμμα από κατσικίσιο τυρί και σκόρδο (crema formaggio all aglio) 3 ψήφοι

Άλειμμα από κατσικίσιο τυρί και σκόρδο (crema formaggio all aglio)
 
 

Υλικά (1 φλιτζάνι)

225 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή μαλακή φέτα
2 κουταλιές (30 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό (προαιρ.)

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Tην μεταφέρουμε σε ένα πήλινο κεσέ. Σερβίρουμε αμέσως ή την παγώνουμε, την επαναφέρουμε όμως σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν την σερβίρουμε. Σερβίρουμε με κριτσίνια, λεπτάς φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή ωμά λαχανικά.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες