Αρακάς κοκκινιστός 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αρακάς κοκκινιστός
Με μια λέξη... όνειρο! Ένα φαγητό εύκολο και νόστιμο με υπεροχή μυρωδιά.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

1 κιλό αρακάς
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (σε κομμάτια)
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα
1 ματσάκι άνηθο 1 κούπα χυμό τομάτας
350 γρ. λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 λίτρο ζωμό από το κρέας

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας καλά ξαφρίζοντας το. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς επίσης τον άνηθο. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, μαζί και το κρέας. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα, τον αρακά, την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με τα υγρά του ανακατεύοντας συχνά και μόλις εξατμιστούν ρίχνουμε τον ζωμό από το κρέας και 1/2 λίτρο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει με το λάδι του. 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τον άνηθο.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες