Αστακός των γυναικών της Πολυνησίας 7 ψήφοι

Αστακός των γυναικών της Πολυνησίας
Ο Etienne Marchand, από τους πρώτους Ευρωπαίους που έφθασαν στην Πολυνησία, περιγράφει στο ημερολόγιό του το 1791 τις Vahine, τις γυναίκες της Πολυνησίας, ως καλλονές με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μακριά μαύρα μαλλιά δεμένα με λουλουδένιες γιρλάντες, που φορούσαν φούστες από φύλλα φοινικόδεντρου. Στις αναμνήσεις πολλών από τους πρώτους αυτούς επισκέπτες, πέρα από πλήθος άλλων ηδονικών εμπειριών, περιλαμβάνεται και ο αστακός που τους έφτιαχναν με το δικό τους τρόπο.
 
 

Υλικά

1 αστακός μεγέθους της αρεσκείας μας
2,5 φλιτζ. χυμός λάιμ (ή λεμόνι)
από 1 κουταλιά μαϊντανός και φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένα
ταμπάσκο

Εκτέλεση

1. Αν δεν διαθέτουμε μια Vahine να μας ετοιμάσει τον αστακό μας, ζητάμε από τον ψαρά να αφαιρέσει το κρέας του αστακού από το κέλυφος.
2. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με τον χυμό λάιμ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αφήνουμε να «μαγειρευτεί» για 12 ώρες μέσα στη μαρινάδα.
3. Στραγγίζουμε καλά τη μαρινάδα (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τον αστακό για λίγο στον ατμό ή στο γκριλ.)
4. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με ταμπάσκο, καθένας κάνοντάς το όσο καυτερό θέλει.

Σημ. Αν αρχίσουμε το πρωί, το βράδυ ο αστακός είναι έτοιμος.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες