Αγκιναρόπιτα 6 ψήφοι

Αγκιναρόπιτα
Πολύ ωραία γίνονται και σε ατομικά πιττάκια για μπουφέ ή για πιο εύκολο σερβίρισμα ως εξής: Ετοιμάζουμε
φωλίτσες από βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και βάζουμε μέσα από μια κουταλιά σούπας γέμιση και τα ψήνουμε.
Εναλλακτικά, αν έχουμε ειδικά φορμάκια, μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ ωραία πιττάκια, ως εξής: Κόβουμε το
φύλλο σε τετραγωνάκια. Τοποθετούμε 4 τετραγωνάκια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο αλειμμένα με βούτυρο και
ντύνουμε τα φορμάκια, αφήνοντας το φύλλο να προεξέχει προς τα επάνω. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση και
τα ψήνουμε.

 
 

Υλικά (20 μερίδες)


4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτί αγκιναρούλες καρδιές από βάζο, στραγγισμένες ή 5-6 φρέσκες κομμένες
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ με αυγό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
φύλλο κρούστας
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα (προαιρετικά)
βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες (αν είναι φρέσκες τις κόβουμε σε κομματάκια). Ρίχνουμε τον άνηθο και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε 3-4 φύλα βουτυρωμένα σε ένα πυρέξ, βάζουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 45 λεπτά σε 180-200οC.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες