Αμυγδαλόταρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αμυγδαλόταρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Είχα δώσει μια πεντανόστιμη Αυστριακή συνταγή αμυγδαλόταρτας με μαρμελάδα βατόμουρο (linzer torte), δίνω άλλη μια με μαρμελάδα πορτοκάλι αυτή τη φορά. Νόστιμη και αρωματική.
 
 

Υλικά

3/4 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένα σε σκόνη.
1 αυγό
125 γρ. λικέρ κουαντρό
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
1 1/2 με 2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ το ξύσμα με τη ζάχαρη για να πάρουμε τα αιθέρια έλαία τους. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο τόσο αλεύρι όσο να πάρουμε μια ζύμη τριφτή και ζυμώνουμε. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης στην ταρτιέρα (στρογγυλή) καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με μαρμελάδα πορτοκάλι και με την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε κορδόνια και τα βάζουμε επάνω διαγώνια. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Η ζύμη είναι μπισκοτοειδής.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες