Ανοιξιάτικη αγκιναροσαλάτα 1 ψήφοι

Από ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
Ανοιξιάτικη αγκιναροσαλάτα
Είναι μια γευστική και δροσερή σαλάτα αρκεί οι αγκινάρες να είναι φρέσκιες. Συνοδεύει όποιο κυρίως πιάτο έχουμε.
 
 

Υλικά (3-4 μερίδες)

1 μαρούλι
1 μικρό αγγουράκι
2 αγκινάρες (τις καρδιές τους)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι

Για τη σος:
χυμό από μισό λεμόνι
χυμό από μισό πορτοκάλι
2-3 κ.σ. λάδι ελιάς

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι, το κόβουμε με το χέρι και το βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μαρούλι. Το ίδιο κάνουμε και με το φρέσκο κρεμμυδάκι και με τον άνηθο. Παίρνουμε τις αγκινάρες, βγάζουμε τα φύλλα τούς από γύρω γύρω, βγάζουμε το χνούδι από τις καρδιές τους, τις κόβουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε μετά το κουκουνάρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το λάδι και ρίχνουμε την σος μέσα στην σαλάτα μας.
Τέλος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι και καλή μας όρεξη!
0 αστέρια από 1 επισκέπτες