Αρακάς λαδερός 9 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Αρακάς λαδερός
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό φρέσκο αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε καλά χωρίς να τα ροδοκοκκινίσουμε, ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη ντομάτα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνει στεγνή η κατσαρόλα. Τότε ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον δυόσμο.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται και ζεστός και κρύος.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες