Αυγά Ταϊλάνδης 4 ψήφοι

Αυγά Ταϊλάνδης
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

10 αυγά βρασμένα σφιχτά
λάδι για τηγάνισμα
1/4 φλιτζάνι κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά ξηρά τσίλι κομμένα σε κομμάτια του 1,5 εκ.
1 καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη (προαιρετικά)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1/3 φλιτζάνι χυμός ταμαρίνδης
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές σος ψαριού
1/4 κουταλιά αλάτι
400 γρ. ρύζι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τελείως τα αυγά, τα βαζουμε σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα, χύνουμε αρκετό λάδι ώστε να τα καλύπτει τελείως και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσά σκούρα. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και να ξεροψηθούν. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Κάνουμε το ίδιο και με τα τσίλικαι τη πιπεριά. Αφήνουμε στο τηγάνι περίπου 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό ταμαρίνδης, το νερό, της σος ψαριού και το αλάτι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Βράζουμε το ρύζι και, αφού κρυώσει, το απλώνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε κάθε τηγανισμένο αυγό στη μέση ή στα τέσσερα και τα απλώνουμε όμορφα πάνω στο ρύζι. Τα περιχύνουμε με το ρύζι και με τη σάλτσα και τέλος ρίχνουμε από πάνω τα...
5 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες