Βασιλόπιτα σε τύπο κέικ 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Βασιλόπιτα σε τύπο κέικ
Η συνταγή αυτή έχει τα υλικά του κέικ αλλά και μυρωδικά που την κάνουν μυρωδάτη και νόστιμη. Τη φτιάχνω κάθε χρόνο και δεν μένει ούτε ψίχουλο.
 
 

Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού σόδα κοφτό
1 μοσχοκάρυδο
χυμός 2 λεμονιών
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνιτούρα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κούπα καρύδια
λίγα φρούτα αποξηραμένα κομμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά, το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει τα μυρωδικά, και τη σόδα. Μετά τα καρύδια και τα φρούτα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι ρίχνουμε το μίγμα. Αλείφουμε με αυγό και τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε 30-45 λεπτά σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες