Βιεννέζικη πουτίγκα από νουντλ 7 ψήφοι

Βιεννέζικη πουτίγκα από νουντλ
 
 

Υλικά


200 γρ. φαρδιά νουντλ (με αυγό)
5 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

1. Σπάζουμε τα νουντλ σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε στο γάλα μέχρι να γίνουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα στραγγίξουμε.
2. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί των 20-25 εκ. με 2 κουταλιές βούτυρο. Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, ένα προς ένα, αναμιγνύοντας καλά. Προσθέτουμε τα νουντλ με το γάλα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα σκληρή αλλά όχι στεγνή και τη διπλώνουμε μέσα στα νουντλ με ένα πιρούνι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 150C ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
4. Χαλαρώνουμε την περιφέρεια του ταψιού και μεταφέρουμε τα νουντλ σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε τριγωνικές φέτες και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες