Γιαβανεζικα φετουτσίνια με φιστίκια 3 ψήφοι

Γιαβανεζικα φετουτσίνια με φιστίκια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 κουταλάκια φιστικέλαιο
1 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού
4 πράσινα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα
2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
4 κουταλιές ρυζόξιδο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
3 κουταλιές σόγια σως
1 κουταλάκι τζιντζερόριζα φρέσκια τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι άπαχος ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. φετουτσίνια αυγού
Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλιτζάνι φιστίκια κομματιασμένα και καβουρδισμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μέτριο αγγούρι κομμένο στη μέση, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη ή ξυσμένη (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα φετουτσίνια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις νιφάδες πιπεριού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα 4 κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για λίγο και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί πολύ. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα φιστικιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα φιστίκια και το κομμένο κρεμμυδάκι. Απλώνουμε τις φέτες του αγγουριού κυκλικά γύρω από το ζυμαρικό. Απλώνουμε τις λωρίδες της κόκκινης πιπεριάς ακτινωτά προς το κέντρο. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα στη μέση του πιάτου.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες