Γλυκά στεφανάκια 2 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Γλυκά στεφανάκια
 
 

Υλικά

520 γρ. αλεύρι
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
140 γρ. εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
20 γρ. βούτυρο
λίγο γάλα

Για το γαρνίρισμα:
200 γρ. ζάχαρη αχνή
1 ασπράδι αυγού
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
χρωματιστά κουφετάκια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μαγιά και φτιάχνουμε ένα βουναλάκι.
Ρίχνουμε στο κέντρο τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Προσθέτουμε και όσο γάλα χρειάζεται για να αποκτήσει η ζύμη μαλακή υφή.
Πλάθουμε κορδονάκια πάχους 1 εκ. και μήκους 30 εκ., τα διπλώνουμε και κάνουμε στεφανάκια.
Απλώνουμε τα γλυκά σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ασπράδι με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενή κρεμά.
Αλείφουμε τα στεφανάκια με το γλάσο και τα πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά κουφετάκια.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες