Γίγαντες 7 ψήφοι

Γίγαντες
 
 

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
1 κουταλιά λάδι
ρίγανη
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. λάδι
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζ. νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Βάζετε τα φασόλια από βραδύς στο νερό
-Την άλλη μέρα πετάτε το νερό και τοποθετείτε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα μαζί με το σέλινο και τα καρότα
-Βράζετε έως να μαλακώσουν τα φασόλια
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής:
-Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο
-Προσθέτετε 1 φλιτζ. νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
-Όταν γίνουν τα φασόλια σουρώνετε όλα τα συστατικά και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί
-Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα
-Προσθέτετε 1 κουταλιά λάδι και λίγη ρίγανη
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (190 C)
4 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες