Γαλλικό προφιτερόλ με κρεμά γάλακτος 8 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Γαλλικό προφιτερόλ με κρεμά γάλακτος
'Εχω δώσει μα συνταγή για το αυθεντικό Γαλλικό προφιτερόλ που δεν έχει καμιά σχέση με την κρέμα κακάο που κάνουμε εμείς. Όχι ότι είναι άσχημη, αλλά δεν είναι το γνήσιο προφιτερόλ. Η συνταγή που έδωσα ήταν με γάλα και σοκολάτα. Τώρα δίνω συνταγή με κρέμα γάλακτος και σοκολάτα, άλλα και με διαφορετική ζύμη για σού από αυτή που δίνω πάντα.
 
 

Υλικά

Για τα σου:
250 γρ. νερό
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό
5 γρ. αλάτι
5 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι
4 αυγά μεγάλου μεγέθους (καλύτερα να τα ζυγίσουμε και να είναι 250 γρ. -260 γρ.)

Για την κρέμα:
185 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Για τα σου:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, και το βούτυρο να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα και στον πάτο της κατσαρόλας. Σαν μπάλα. Έτσι το ψήνουμε για 3'. Έπειτα το απλώνουμε σε ένα ταψάκι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο ρίχνοντας λίγα, λίγα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει τοπ μείγμα και να γίνει μαλακό και λείο.
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ με το μείγμα και κόβουμε σού σχετικά μεγάλα, σε ταψιά με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις για 30'. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να ξεραθούν.

Για την σος σοκολάτας:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα τεμαχισμένη σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Να μην καίει αλλά να είναι χλιαρή. Κόβουμε τα σου στη μέση από τη μια άκρη ως την άλλη να τα χωρίσουμε και γεμίζουμε με μπάλα από παγωτό βανίλια. Κάθε σου να περιέχει μια μπάλα. Από πάνω ρίχνουμε την ποσότητα σος που επιθυμούμε.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες