Γλυκά χωνάκια με κρεμά 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Γλυκά χωνάκια με κρεμά
Χριστούγεννα έρχονται ας θυμηθούμε κάποιες συνταγές απλές και υγιεινές.
 
 

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι ή 2 αυγά
60-70 γρ. αλεύρι μαλακό ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι εξακολουθώντας το χτύπημα στην αργή ταχύτητα του μίξερ. Αραιώνουμε το μίγμα με το μισό γάλα κρύο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μίγμα των αυγών και αφήνουμε την κρέμα 2 λεπτά μέχρι να πάρει βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλι για να μη σβολιάσει. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μη πιάσει κρούστα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
Για τα χωνάκια
Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρό τραπέζι. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε μια λωρίδα, βουτυρώνουμε τη μισή και τη διπλώνουμε στα δύο. Μετά πιάνουμε την άκρη της λωρίδας και διπλώνουμε μια αριστερά μια δεξιά μέχρι να τελειώσει η λωρίδα και να σχηματιστεί ένα τρίγωνο χωνάκι. Τοποθετείτε τα χωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί με τη διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Τα βουτυρώνετε και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην καούν. Τα ψήνετε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν 30 λεπτά περίπου.
Συναρμολόγηση
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι και ρίχνετε μέσα τα χωνάκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο μέχρι να σιροπιαστούν καλά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και αφού κρυώσουν τα γεμίζετε με κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ ή κουτάλι. Διατηρούνται σο ψυγείο σκεπασμένα με σελοφάν.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες