Eggnog cheesecake 2 ψήφοι

Από ΧΑΡΗΣ
Eggnog cheesecake
 
 

Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

3 πακέτα τυρί κρέμα, τύπου philadelfia
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού eggnog
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς
2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα μπισκότα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο. Πατήστε στο κάτω μέρος του σκεύους που θα φτιάξετε το γλυκό.
3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C).
5. Στο μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι και eggnog μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αυγά, το ρούμι και το μοσχοκάρυδο.
6. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τη κρούστα με τα μπισκότα που έχει κρυώσει.
7. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
8. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 και ψήστε για άλλα 45 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο του κέικ είναι ελάχιστα σκληρό στην αφή.
9. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το βγάλετε από το ταψί.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες