Έγκνογκ (eggnog) 11 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Έγκνογκ (eggnog)
Το Eggnog είναι ένα γλυκό ρόφημα που έχει βάση το αυγό και το γάλα. ’Αλλωστε το καταλαβαίνουμε από την ονομασία του. Είναι το Χριστουγεννιάτικο ποτό της Αμερικής, του Παναμά και του Καναδά. Είναι νόστιμο αλλά με πολλές θερμίδες. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε αφού είναι μια φορά το χρόνο. Είναι πολύ κρύο σε αντίθεση με τα Χριστουγεννιάτικα ποτά της Ευρώπης. Δίνω την πρώτη συνταγή που στα καθ'ημάς φαντάζει υπερβολική, όμως είναι η παραδοσιακή συνταγή.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

6 φλ. γάλα
2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 φλ. ουίσκι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κονιάκ
2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη για 10' να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το ουίσκι και το κονιάκ να απορροφηθούν καλά. Σταματάμε το χτύπημα και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6 ώρες.
30' πριν σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και ρίχνουμε τη μια κουταλιά μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Απαλά βάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και έπειτα την παχύρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε ποτήρια και γαρνίρουμε με τη δεύτερη κουταλιά μοσχοκάρυδο πασπαλίζοντας την επιφάνεια κάθε ποτηριού και με ξυλάκια κανέλας.
4 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες