Ελαφριά κρεμά σοκολάτας με ανανά 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ελαφριά κρεμά σοκολάτας με ανανά
Με λίγα λόγια: Η απόλυτη απόλαυση! Μια κρέμα με την καλύτερη σοκολάτα, την Valrhona Guanaja. Είναι ακριβή αλλά, όπως έχω τονίσει και στο αφιέρωμα για τη σοκολάτα που έκανα στο yumyum.gr, είναι εκλεκτής ποικιλίας κακαόδεντρων και δεν βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες.
 
 

Υλικά

1 μεγάλο ανανά
400 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 μοσχοκάρυδο
1 κλωναράκι βανίλια χαραγμένο κατά μήκος (δεν βγάζουμε τα σποράκια του)
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Για την κρέμα:
950 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρ. γλυκόζη
40 γρ. μέλι
190 γρ. κουβερτούρα Valrhona Guanaja 75% κακάο

Εκτέλεση

βανίλια, το γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο για 3' να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε τον ανανά και βράζουμε για άλλα 3'. Αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψιλικόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε τα 350 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και τη γλυκόζη. Να μη ξεπεράσουν τους 90 βαθμούς θερμοκρασία. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολάτα ανακατεύοντας ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 600 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να πάρει τη μορφή της σαντιγί.
Μοιράζουμε τον ανανά σε 8 ποτήρια μέχρι τη μέση και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σε οδοντωτό κορνέ, καλύπτουμε με την κρέμα. Στολίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες