Εργολάβοι σοκολάτας με φιστικί Αιγίνης 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Εργολάβοι σοκολάτας με φιστικί Αιγίνης
Ένα όμορφο και γρήγορο γλυκό, όχι πολύ γνωστό.
 
 

Υλικά (45 κομμάτια)

2 ασπράδια αβγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (πατημένη)
1κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
1/4 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα επιπλέον

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας κάθε φορά να διαλυθεί. Ρίξτε και ανακατέψτε τη βανίλια, την καρύδα και τα φιστίκια. Στρώστε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί. Ρίξτε δύο κοφτά κουταλάκια μαρέγκας στο αλουμινόχαρτο. Συνεχίστε αφήνοντας απόσταση 3 εκ. ανάμεσα στους εργολάβους. Ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε στο ταψί να κρυώσουν. Βουτήξτε το πάνω μέρος κάθε εργολάβου στη σοκολάτα και πασπαλίστε με τα επιπλέον φιστίκια.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες