Εύκολη τούρτα με κρεμά σοκολάτας 12 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Εύκολη τούρτα με κρεμά σοκολάτας
Μια εύκολη άλλα νόστιμη συνταγή και για τους αρχάριους στην κουζίνα που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι γιατί μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες)

360 γρ. παντεσπάνι έτοιμο μακρόστενο
1/2 φλ. ζάχαρη ψιλή
1/4 κακάο σκόνη
1 φλ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
φλούδες αμυγδάλου για διακόσμηση

Γλάσο σοκολάτας:
2 κ.σ. βουτυρο
2 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. νερό
1 φλ. ζάχαρη ψιλή
1/4 - 1/2 κ.γ. άρωμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Κόβετε το παντεσπάνι οριζόντια σε 4 φέτες. Ανακατεύετε τη ζάχαρη και το κακάο σε μπολ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το άρωμα βανίλιας. Χτυπάτε ώσπου να σφίξουν.
Βάζετε μια φέτα από το παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και αλείφετε με το 1/3 από το μείγμα της κρέμας. Ακουμπάτε άλλη μια φέτα παντεσπάνι και συνεχίζετε αλείφοντας με την κρέμα σοκολάτας και σκεπάζοντας ώσπου να χρησιμοποιήσετε και την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το κακάο και το νερό και βράζετε ανακατεύοντας ώσπου να πήξει ελαφρά. Μόλις κάψει το βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το άρωμα αμυγδάλου χτυπώντας με το σύρμα ώσπου να γίνει απαλό μείγμα. Αλείφετε το κέικ με το γλάσο , αφήνοντας να τρέξει στα πλαϊνά.
Γαρνίρετε με φλούδες αμυγδάλου και βάζετε στο ψυγείο.
3 αστέρια από 12 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες