Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα και πανσέτα 3 ψήφοι

Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα και πανσέτα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


3/4 φλιτζ. παντσετα, κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κοπανισμένη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο (Bucatini)
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένο πεκορίνο

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε την παντσετα στο λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την καυτερή πιπερίτσα και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε.
2. Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά, ώσπου να «δέσει». Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αϊ αεπίβ.
3. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε μεγάλη ζεστή πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και το τυρί και σερβίρετε.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες