Ζυμαρικό με λυθρίνι και μυρωδικά 1 ψήφοι

Ζυμαρικό με λυθρίνι και μυρωδικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 λυθρίνι των 650 γρ ή άλλο ψάρι με σφικτό λευκό κρέας
350 γρ μακαρόνι ή άλλο ανάλογο σχήμα
1,75 φλιτζ τομάτες από κονσέρβα, στραγγισμένες και κομμένες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 μίσχος σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι μαϊντανός
1 κλαράκι φρέσκος βασιλικός (ή μια πρέζα ξηρός)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το ψάρι καλά, το κόβουμε σε φιλέτα και μετά σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.
2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο λάδι σε και χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μετά το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις τομάτες, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν κατά τι. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι το υγρό να μειωθεί σημαντικά. Σβήνουμε τη φωτιά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Λίγα λεπτά πριν βράσει το ζυμαρικό, επαναφέρουμε το ψάρι στη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
6. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες