Η μπουγιαμπέσα του ψαρά 3 ψήφοι

Η μπουγιαμπέσα του ψαρά
Αυτή η παραλλαγή είναι πιο νόστιμη τις κρύες νύχτες του χειμώνα!
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 μικρές καυτερές πιπεριές με τα σπόρια τους
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φάκελος μίγμα σούπας (από κρεμμύδι ή μανιτάρια)
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα θυμαριού
500 γρ ντομάτες από κονσέρβα με το χυμό τους
750 γρ αστακοουρές
500 γρ ψάρι (ένα ή ανάμικτα από τα εξής: αγριόψαρα: καπόνια, σκορπιοί, χριστόψαρα)
6 αχιβάδες (γυαλιστερές) καθαρισμένες καλά εξωτερικά
6 μύδια καθαρισμένα καλά εξωτερικά
φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πήλινο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει.
2. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κρεμμυδόσουπα, το μαϊντανό και το θυμάρι, τις πιπεριές και τα αναμιγνύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αστακό και το ψάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα όστρακα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι αυτά να ανοίξουν. (ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ).
4. Προσθέτουμε πιπέρι (προαιρετικά) και σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί ή ψωμάκια.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες