Θαλασσινά με σπαγγέτι στο χαρτί 1 ψήφοι

Θαλασσινά με σπαγγέτι στο χαρτί
Εδώ κάθε μερίδα ψήνεται χωριστά τυλιγμένη με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο και ανοίγεται στο τραπέζι.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. φρέσκα μύδια
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. τομάτες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
400 γρ. σπαγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Πετάμε όσα δεν κλείνουν αν τα πιέσουμε απότομα. Βάζουμε τα μύδια μαζί με το κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να ανοίξουν.
2. Βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα, πετώντας όσα δεν άνοιξαν. Βάζουμε το υγρό, περνώντας το από λεπτό πανί ή χαρτί κουζίνας, σε ένα μπολ και το φυλάμε μέχρι να το χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 175 ml (¾ φλιτζ.) από το υγρό των μυδιών στην κατσαρόλα.
4. Βράζουμε το ζυμαρικό και, ακριβώς πριν το στραγγίσουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες και το μαϊντανό στη σάλτσα τομάτας. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο τη βγάζουμε από τη φωτιά.
5. Ετοιμάζουμε 4 κομμάτια λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο διαστάσεων 30x45 εκ περίπου. Βάζουμε κάθε φύλλο στο κέντρο ενός ρηχού μπολ. Βάζουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και αναμιγνύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα μύδια.
6. Κατανέμουμε το ζυμαρικό ανάμεσα στα 4 φύλλα λαδόχαρτου, βάζοντάς το στο κέντρο του καθενός και κλείνοντας τις άκρες του χαρτιού, ώστε να σχηματισθεί ένα πακέτο. Απλώνουμε τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί, που το βάζουμε στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Βάζουμε τα κλειστά πακέτα σε πιάτα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες